Puur Natuur

Ik importeer bijzondere bio en eco wijnen uit Duitsland en Oostenrijk. Het betreft uitsluitend wijnen van bijzondere kwaliteit en smaak, betaalbaar en passend bij onze keuken. Wijnen die geproduceerd worden op een manier die rekening houdt met de natuur. Al onze wijnboeren kennen wij persoonlijk sinds vele jaren, getuige onder andere de foto´s die ik ter plaatse tijdens mijn vele bezoeken heb gemaakt. Ik hoop dat u net als ik veel plezier zult beleven bij het drinken van deze wijnen.

Organiseer uw eigen wijnproeverij

Onze Wijnen

Droge witte wijn

Rode en rosé wijn

Bubbels en dessert wijn

Biologische wijnbouw

Onlosmakelijk verbonden met de productie van hoogwaardige wijnen is de erkenning dat de kwaliteit wordt geproduceerd in de wijngaard en dat het werk in de kelder deze kwaliteit in stand houdt. Dit betekent in de praktijk veel handmatige arbeid in de wijngaard, maar in de kelder: “minder is beter.”

Voor de productie van aanvaardbare en goede wijnen is biologische wijnbouw ideaal. De opbrengsten zijn lager, dat komt de kwaliteit van de wijn ten goede. Er worden geen pesticiden en herbiciden (“weed killer”) gebruikt. Eveneens verboden zijn synthetische meststoffen. Dit alles heeft een directe positieve invloed op het ecosysteem van de wijngaard en in de afwezigheid van residuen hiervan in de wijn.

Ecologische wijnbouw

Deze manier van wijnbouw onderscheidt zich niet wezenlijk van de biologische. De ecologische wijnboer (waar ik mee samenwerk) spuit in het begin van het seizoen met bestrijdingsmiddelen. Deze stoffen verlaten de plant in de loop van het seizoen zodat bij de oogst geen chemische stoffen meer in de plant terug te vinden zijn.

Verder in het seizoen wordt niet meer gespoten maar werkt men net zoals de biologische boer met intensieve bodembewerking, geen synthetische of minerale meststoffen en ongediertebestrijding (bijvoorbeeld luizen) door inzet van speciale insecten (wespen).

De foto is gemaakt van een schilderij dat ik tijdens een wijnfeest in Langenlonsheim aan de Nahe cadeau heb gekregen als dank voor de catering die ik ter plaatse in het Raadhuis heb verzorgd.

Over ons

De Boze Wolf combineert smaakvol biologisch eten met bijzondere Duitse en Oostenrijkse bio wijnen.

Ontvang het laatste nieuws en aanbieding

Neem contact met ons op