Limoncello Cheese Cake

Difficulty: Easy     time: 3h

Ingredienten

  • 3 Citroenen schil (geraspt) en sap
  • 125 gr gemalen amandelen
  • 6 eieren
  • 75 cc limoncello
  • 150 gr mascarpone
  • 4 el slagroom
  • 225 gr kristalsuiker
  • 150 gr roomboter gesmolten
  • 150 gr roomkaas
  • 500 gram rabarber in stukjes
  • 150 gram geleisuiker
  • 50 gram roomboter
  • 125 cc witte wijn
  • 75 cc rum
  • poedersuiker

Bereiding

Meng in een grote kom 2/3 citroensap en schil, slagroom, amandel, suiker, eieren, boter, mascarpone en kaas met de mixer en voeg dan de limoncello toe. Zet de rabarber aan in de boter en laat even bakken. Voeg citroenschil en sap toe met de suiker rum en witte wijn en laat inkoken tot gewenste dikte (ca. 45 minuten), af laten koelen. Beleg een ronde of vierkante bakvorm met bakpapier en dan met bladerdeeg . Vul de bodem met rabarber en schik het kaasmengsel erover.
Afbakken in de oven bij 220 C in ca. 40 minuten.