De Boze Wolf

Baba Ganoesh van courgette

Baba Ganoesh van courgette

Difficulty: Easy     time: 3h

Ingredienten

Voor 4 personen:

  • 5 grote courgettes (ca. 1,2 kg)
  • 80 g yoghurt
  • 25 g gorgonzola, verbrokkeld
  • 1 ei, losgeklopt
  • 15 g boter
  • 20 g pijnboompitten
  • ½ tl pul biber(chilivlokken)
  • 1 tl citroensap
  • 1 teen knoflook, gevreven
  • ½ tl za’atar

Bereiding

Verhit de oven op de hoogste stand. Leg de courgettes op een met bakpapier beklede bakplaat en gril ze 45 minuten. Keer ze 1 of 2 keer, tot de schil krokant en mooi bruin is. Haal ze uit de oven en verwijder de schil zodra je ze kunt vastpakken. Leg het vruchtvlees in een vergiet om uit te lekken. Je kunt het vruchtvlees ook met een lepel uit de schil scheppen. Doe de yoghurt, de roquefort en het ei in een kleine pan en verwarm zachtjes 3 minuten. Roer regelmatig. De yoghurt moet warm worden, maar mag niet koken. Zet opzij en houd warm. Smelt de boter in een kleine sauteerpan en bak de pijnboompitten 3 tot 4 minuten op matig vuur goudbruin. Roer de chilivlokken en citroenrasp erdoor en zet opzij. Leg de courgettes in een mengkom met de knoflook, 1/3 theelepel zout en royaal versgemalen zwarte peper. Prak met een vork alles door elkaar en spreid de puree uit op een grote platte schaal. Schep de warme yoghurt erop, sprenkel de warme chiliboter erover en bestrooi met pijnboompitten. Bestrooi tot slot met za’atar.

Aanbevolen Bijgerechten

Door |2020-11-04T11:04:30+01:00oktober 24th, 2020|bijgerecht, Recepten|0 Reacties