And More

Wijnproeverij

Mijn Duitse en Oostenrijkse wijnen haal ik bij 7 wijnboeren (persoonlijk bekend en vertrouwd) die of biologisch of ecologisch wijn produceren.

Mijn afkomst uit de streek, kennis en smaakbeleving stellen mij in staat in gesprekken met de producent de juiste achtergrond informatie te vergaren waardoor ik u overtuigend kan informeren. Ik koop alleen kwalitatief hoogwaardige wijnen voor een eerlijke prijs, passend bij mijn kookstijl. Onderstaand geef ik enkele voorbeelden van mogelijke combinaties. Het aantal wijnen per proeverij is beperkt tot maximaal 6. Voor elke wijn heb ik gekozen voor een bijpassend gerecht dat betekent : 6 wijnen, 6 gerechten, 7de hemel.

De kosten van deze proeverij bedragen 50,00 per persoon.

Combinatie 1 (3 * wit/2* rood/1* dessert) 

  •  Grüner Silvaner (Appeltaartje met gehakt, dadels en cider)
  • Sauvignon Blanc (Visspies van kabeljauw met salsa verde)
  • Riesling Roter Hang (Oesters Bienville – overbakken uit de oven)
  • Cuvée Wilhelmy (Briouat met selderij-pompoen en granaatappel)
  •  Lemberger Trocken (Spies van kalfslever met pruimenchutney)
  • Kerner Auslese (Tiramisu met frambozen)

Combinatie 2 (3* wit/2* rood/1* dessert)

  • Grüner Veltliner (Ceviche van zeebaars met grapefruit en avocado)
  • Chardonnay (Filodeegtaartje met 3 soorten kaas en kweepeerjam)
  • Weißburgunder (Garnalenspies met citroen, piri-piri en feta)
  • Spätburgunder Rosé (Verse vijg gevuld met gorgonzola, prosciutto, oven)
  • Spätburgunder barrique (Kalfstong in madeirasaus)
  • Muskaat (Cheese cake met pruimenmoes)

Combinatie 3 (3 * wit/2* rood/1* dessert)

  • Scheurebe (Hollandse nieuwe met dun gesneden rode ui)
  • Grauer Burgunder (Gegrilde makreelfilet met zelfgedroogde tomaat)
  • Roter Veltliner (Arancini gevuld met tomat en mozzarella)
  • Blanc De Noir (Filodeeg gevuld met zuurkool, buikspek en chutney)
  • Zweigelt-Cabernet (Hertenbiefstuk met pikante bramenjam)
  • Riesling Auslese (Witte chocolade brulé)

Combinatie 4 (6* rood)

  • Trollinger (Gemarineerde gebakken courgette, peprikamousse)
  • Lemberger Trocken (Maultaschen met gehakt van kip – gemengd)
  • Zweigelt Cabernet (Hertenbiefstuk met pikante bramenjam)
  • Faulenzer (Lamskotelet met dadelchutney)
  • Spätburgonder barrique (Kalfstong in madeirasaus)
  • Cabernet Sauvignon (Gemarineerde gerookte kalfsribeye, limoncellosaus)

Dit zijn enkele voorbeelden van mogelijke combinaties. U kunt ook uw eigen wijnproeverij samen stellen op basis van wijn- of hapjes keuze.

Deze proeverij is ook mogelijk als kookworkshop, u maakt dan zelf met de chef uw eigen hapjes. De prijs van deze workshop/proeverij is 65,00 pp.

Een eenvoudige wijnproeverij met 6 wijnen, brood, dipjes en hapjes kost 37,50 pp.

Onze prijzen gelden voor groepen vanaf 6 tot 10 personen.

Plaats van handeling : Bij u thuis of op mijn kook- en woonadres in Oegstgeest.

Voor grotere groepen (vanaf 12 tot 20 gasten) kunt u uw eigen locatie kiezen; anders zorg ik voor passende ruimte.

Interesse?

Neem contact met ons op

Over ons

De Boze Wolf combineert smaakvol biologisch eten met bijzondere Duitse en Oostenrijkse bio wijnen.

Ontvang het laatste nieuws en aanbieding

Neem contact met ons op