Zoete Aardappeltajine

Zoete Aardappeltajine

De recept

Ingredienten

4 porties

  • 750 gram zoete aardappel
  • 250 gram pompoen
  • 250 gram pastinaak
  • 250 gram selderijknol
  • 100 ml olijfolie
  • 50 gram ui
  • 1 blik witte bonen (240 gram)
  • 50 gram olijven
  • 150 gram geroosterde tomaat
  • 1⁄2 rood pepertje (zonder pitjes)
  • 200 ml tomatensugo 200 ml perensap
  • 3 tenen knoflook
  • 1⁄4 bos koriander inclusief steeltjes
  • 1 1⁄2 el ras el hanout
  • 50 gram gember vers geraspt
  • 2 el dadelsiroop chilisaus, zout en peper

Bereiding

Zoete aardappel en groenten in blokjes mengen met kruiden, siroop, ras-el-hanout, zout en peper en olijfolie in de oven van 175 C ca. 30 minuten roosteren. Intussen ui en knoflook aanzetten en 10 minuten zachtjes bakken, aardappel en groenten toevoegen en weer 10 minuten stoven dan witte bonen toevoegen en warm laten worden. Draai van olijven en zoete tomaten een papje en voeg samen met perensap, sugo en fijngesneden koriander toe, op smaak brengen met chilisaus, kikkoman en witte port.

Wijnsuggestie

Biologische Pinot Blanc (Weissburgunder) van Raddeck

€7.25

Harmonisch ingebonden fruit. Weinig zuur, wel droog.

Aanbevolen Bijgerechten