Baba Ganoesh

Baba Ganoesh

Difficulty: Easy     time: 3h

Ingredienten

  • 2 grote aubergines
  • 1 teentje knoflook, fijngewreven
  • rasp van 1 citroen
  • 1 eetlepel verse citroensap
  • 50 gram tahin (optioneel) +2 el water
  • een handvol (liefst platte) peterselie en/of koriander, fijngesneden
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 2-3 el granaatappelpitjes

Bereiding

Begin met het roosteren van de aubergine in de oven ca. 1 uur bij 175 C. De aubergines moeten helemaal zacht en slap zijn. Laat afkoelen. Snijd vervolgens de aubergine in de lengte doormidden en lepel het vruchtvlees eruit; zorg ervoor dat je niets van de zwarte schil meeneemt.

Laat het vruchtvlees minstens een uur in een vergiet uitlekken, zodat vrijwel al het vocht is verdwenen. Snij het vruchtvlees vervolgens grof en doe het in een kom of op een groot bord. Voeg de citroensap en -rasp, de knoflook, de tahin, het water, het zout en de peper toe. Roer alles door elkaar en en laat 1 uur bij kamertemperatuur marineren. Roer vlak voor het opdienen het grootste gedeelte van de kruiden erdoor. Proef of er nog zout en peper bij moet. Zet de aubergine dip/salade op een schaal, bestrooi met de granaatappelpitten en garneer met het restant van de kruiden en eventueel met olijfolie.

Wijnsuggestie

Biologische Pinot Blanc (Weissburgunder) van Raddeck

€7.25

Harmonisch ingebonden fruit. Weinig zuur, wel droog.

Aanbevolen Bijgerechten